dijous, 19 de maig del 2011

AVUI - ENSENYAMENT

IES de l'Alt i el Baix Empordà volen fer jornada intensiva

Un total de 24 instituts proposen fer les classes de nou a dues de la tarda durant tot el curs i estalviar 4 milions amb menjador

La consellera d'Ensenyament diu que s'estudia la proposta


Santi Vila i Irene Rigau parlant amb els alumnes de segon de l'escola Parc de les Aigües. Foto: J.P.
1
Vint-i-quatre instituts de la de les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, on estudien 8.000 alumnes, han demanat al Departament d'Ensenyament estirar a tot el curs la jornada intensiva que ara fan el mes de juny i que les classes siguin de nou del matí a dues del migdia. D'aquesta manera s'estalviarien uns quatre milions d'euros en el servei de menjador i els edificis es podrien destinar a altres finalitats formatives a la tarda. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va dir ahir a Figueres que el seu departament estudiarà la proposta. “Ens hem compromès a estudiar experiències diverses pel que fa a l'organització horària i de moment estem treballant en aquesta línia”, va comentar durant la visita d'inauguració de l'escola Parc de les Aigües. Aquest centre va entrar en servei el mes passat després que la direcció i el professorat aprofitessin la setmana blanca per fer-ne el trasllat, des dels mòduls prefabricats que ocupaven des de feia sis cursos situats al solar del costat.
L'escola, que es troba al sector Costa Brava –entre la Barceloneta i el barri dels Cendrassos–, té uns 400 alumnes –la capacitat és de 450– de 27 nacionalitats diferents. La consellera va descriure aquest fet com un “magnífic” exemple de com la llengua dóna el sentit de pertinença als alumnes vinguts de fora.
Per la seva part, l'alcalde de la ciutat, Santi Vila, va explicar que “s'ha millorat el continent, però ja es tenia clar que teníem un gran contingut, l'equip de mestres”. Després d'aquests sis anys, s'ha demostrat que en comptes de ser una escola “que genera problemes”, el que fa és “generar bones notícies” i amb una “integració molt correcta i un aprenentatge més que notable”, va dir l'alcalde figuerenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada