divendres, 3 de febrer del 2012

Quasi fa un any que la petició de jornada intensiva va tenir força presència a la premsa. Avui les retallades són molt pitjors i continuen sense fer-nos cas. Fem-nos forts i unim els esforços, ho hem d'aconseguir!

Els directors dels instituts demanen jornada intensiva per la secundària



http://www.rtvvilafranca.cat/noticies-rtvvilafranca/educacio/26053-els-directors-dels-instituts-demenen-jornada-intensiva-per-la-secundaria.html

Escrit per Sergi Anson   
dimecres, 16 de març de 2011 18:45
Després de les darreres retallades anunciades pel Departament d'Ensenyament pel funcionament dels centres públics de secundària, la Junta de Directors i Directores de centres del Penedès-Garraf han fet públic un comunicat en que mostren el seu disgust per aquestes mesures, i fan algunes propostes que consideren imprescindibles per poder garantir mantenint uns ensenyaments de qualitat en els centres públics.
Toni Resta, director de l'IES Eugeni d'Ors de Vilafranca, comentava que per exemple en el cas d'aquest institut la retallada representa el 26% del pressupost del funcionament del centre; però que en d'altres centres de la comarca ha arribat al 30%. Es tracta, considera Resta, d'una situació que pot acabar fent insostenible el funcionament dels centres públics.Entre les mesures que es proposen hi ha la de racionalitzar temes com ara el transport escolar i les beques de menjador per la secundària. A les terres de Lleida fa temps per exemple que demanen la jornada intensiva. Toni Resta comenta que implementar la jornada intensiva als centres de secundària, que en aquests moments ja s'aplica dos dies a la setmana podria representar un estalvi important per el departament d'Ensenyament sobre tot pel que fa als menjador. En el cas de l'Eugeni, més d'un centenar d'alumnes de fora de Vilafranca dinen cada dia al menjador del centre. En aquests moments ja hi ha dues tardes en que els alumnes no van al centre.
Altres qüestions que es presenten en aquest comunicat és que hi hagin una repercussió equivalent de la retallada als centres públics als centres concertats; aquesta implementació generalitzada de la jornada intensiva com a mesura de contenció de la despesa; la revisió i racionalització dels criteris de subvenció de transport escolar i la disminució de la despesa de funcionament del Departament en els serveis territorials i centrals, aprimant l'estructura organitzativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada