dissabte, 4 de juny del 2011

AMPA de l'Institut Bisbe Sivilla, de Calella (Maresme)

dimecres 30 de març de 2011


Horari intensiu a l'ESO: per què no?

A l'últim trimestre del curs passat en un consell escolar es va proposar fer jornada continua de matí durant tot el curs. La nostra associació va fer un sondeig a través de la nostra llista de correu i la opinió majoritària estava a favor d’aquest horari. Al respecte es pot comentar el següent:

  • Els alumnes de secundària, a diferència dels de primària, tenen autonomia de moviment i es desplacen al centre sense la companya dels pares
  • Al nostre institut hi ha alumnes desplaçats del poble del costat (Sant Pol) que fan el viatge en autocar i es queden a dinar al centre 3 dies per setmana. Aquest menjador es podria estalviar amb l’horari compactat.
  • Els alumnes de Calella arriben a l’institut pels seus mitjans i han de tornar a casa a dinar a mig dia. El període de temps es massa curt i els que viuen a una certa distància han de dinar a corre-cuita per tornar a la classe de la tarda (els dimecres només fan una hora de tarda).
  • Les nostres notícies es que en altres comunitats autònomes es fa horari continuat a secundària i la seva incidència en el desenvolupament curricular es més positiva que negativa.
En resum es va fer una proposta que es va aprovar al consell de fer un horari intensiu.
Aquest acord no va entrar en vigor perquè va ser rebutjat pels serveis territorials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada