dijous, 8 de setembre del 2011

L'INS Terrassa demana que els instituts que ho desitgin puguin organitzar la jornada intensiva sense traves

El9nou.cat  13-05-2011 Plantades de mestres cada dimecres


Manifest de Terrassa: NO A LES RETALLADES I ARBITRARIETATS DEMAGÒGIQUES DE LA SRA. RIGAU!
Professors de l'IES Terrassa


Els sanitaris de Catalunya s’estan mobilitzant de forma massiva i contundent per tal d’aturar unes retallades i mesures que atempten greument contra l’estat del benestar. Tothom sap que l’altre gran puntal de l’estat del benestar és l’educació. La nova consellera està fent retallades i prenent decisions sense escoltar ningú que són rotundament antisocials i antipedagògiques. Si no les aturem, deterioraran greument la qualitat educativa dels centres públics de
Catalunya.

Cal, doncs, que el professorat i els estudiants i les seves famílies, seguint l’exemple dels companys sanitaris, ens mobilitzem d’una vegada i superem una resignació i un conformisme suïcides.

Exigim a la consellera Rigau que rectifiqui la injustificable retallada a les dotacions dels centres educatius públics, que comportarà restriccions de tota mena en la despesa de neteja, calefacció, fotocòpies, ordinadors, material d’especialitats... Si la Sra. Rigau ha de retallar, que suprimeixi molts alts càrrecs “a dit” i molts altres càrrecs burocràtics inútils, ocupats per “experts” desertors de les aules, que són la causa principal de la hipertròfia desorbitada de les oficines centrals i comarcals del Departament.

Si la consellera suprimeix els 50% d’aquest “personal”, no només no passarà res, sinó que el Departament funcionarà força millor. I també pot retallar (i no fer el contrari, com ara) les subvencions als col·legis concertats, que no oblidem que són sobretot un NE-GO-CI (que no va gens malament si ens fixem en els edificis sumptuosos que molts van construint).

Exigim també a la consellera que rectifiqui immediatament la seva decisió absolutament demagògica i injusta d’augmentar la càrrega lectiva del professorat, que no oblidem que és una conquesta laboral de fa més de 30 anys però sobretot és una conquesta pedagògica fonamentadíssima.

La consellera sap molt bé que l’horari laboral del professorat depassa amb escreix les 8 hores diàries (amb la preparació de classes, les correccions, les reunions, l’atenció individual a famílies i alumnes, les guàrdies, les sortides...). I a més aquest disbarat suposarà que el proper curs milers d’interins se’n vagin al carrer. 


I exigim a la Sra. Rigau que no posi traves absurdes (autonomia de centres?) als instituts que desitgin organitzar la jornada intensiva (generalitzada satisfactòriament a la resta de l’Estat), que permetria una vida quotidiana més equilibrada i racional als estudiants, i així podrien dedicar les tardes a l’esport, la vida associativa i cultural, afeccions diverses, idiomes, música i estudi personal. I això suposaria a més a més un estalvi considerable a les famílies en transport i menjador.

Exigim també a la consellera que aturi immediatament la supressió de les condicions específiques de treball que tenien fins fa poc els professors de més de 55 anys i que, a més, aturi la supressió de l’ajut per jubilació.

Aquesta és la manera que té la Sra. RIGAU d’agrair i tractar el professorat que ha dedicat tota una vida a l’educació? I esperem que la consellera abandoni la intransigència i les males maneres amb que s’ha estrenat, perquè així aquest final de curs pot provocar un “excel·lent general” a tot Catalunya i altres reaccions que ningú no desitja.

Davant de tots aquests greuges, ens convé manifestar ja de manera ferma la nostra protesta i el nostre desencís. No amaguem més el cap sota l’ala perquè ara va de bo i, si ho permetem, es carregaran definitivament l’ensenyament d’aquest país. Comptem, doncs, amb la mobilització de tot el professorat i l’alumnat, especialment el de cicles formatius i batxillerat."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada