dimarts, 26 de juny del 2012

La jornada intensiva concedida a 379 instituts!


Els alumnes de 379 instituts catalans només tindran classes al matí


( 25/06/2012, 19:17) elPeriódico.cat. MARÍA JESÚS IBÁÑEZ/Barcelona



Permetrà estalviar uns 9,4 milions d'euros, segons estimacions del sindicat de secundària ASPEPC·SPS, principal promotor de la reclamació.
Un total de 379 instituts públics catalans, el 63% del total, tindran la jornada intensiva el curs que ve, una mesura a la qual fins fa uns mesos la Generalitat s'havia mostrat poc receptiva. La porta al canvi d'horariuna vella reivindicació dels professors de secundària, s'ha obert aquests últims mesos, en un intent de compensar els docents per l'augment de la càrrega lectiva i la reducció de les substitucions per baixa.
La Conselleria d'Ensenyament ha contestat doncs favorablement a la majoria de les 405 peticions rebudes l'1 de juny, la majoria de comarques de Tarragona, Lleida i la Catalunya central. En el cas de la ciutat de Barcelona s'ha autoritzat la jornada intensiva a 19 dels 24 instituts que la van sol·licitar, en aquest cas només al 38% dels centres de secundària que hi ha a la ciutat.

MESURA D'ESTALVI

La jornada intensiva o compactada, que s'aplica a molts països d'Europa, i en secundària, a gairebé totes les altres comunitats autònomes espanyoles, permetrà estalviar uns 9,4 milions d'euros, segons estimacions del sindicat de secundària ASPEPC·SPS, principal promotor de la reclamació.
Els instituts que no han estat autoritzats és perquè no compleixen les "condicions necessàries", és a dir, que no han presentat un projecte educatiu coherent o que no comptaven amb el consens de tota la comunitat educativa del centre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada